Kaijen Osteopathie Lochem

Kaijen Osteopathie Lochem

Sinds 2002 is Johan Kaijen, osteopaat DO-MRO, werkzaam in zijn praktijk voor osteopathie in Lochem. Daar onderzoekt en behandelt hij baby's, kinderen, volwassenen en (top)sporters uit Nederland en Duitsland. De osteopaat J.G. Kaijen werkt veel met de methode geïntegreerde technieken van Frank de Bakker.

Na zijn studie fysiotherapie heeft Johan Kaijen gewerkt in Duitsland waar hij 10 jaar een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie heeft gerund. Daar heeft hij goed kunnen samenwerken met verloskundigen, kinderfysiotherapeuten en verschillende specialisten, waaronder kinderartsen. Hierdoor heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in het behandelen van en omgaan met baby's en kinderen.

Zijn eindwerk bij het afstuderen bestond uit een onderzoek bij vrouwen met ongewild urineverlies waarvan de titel luidt: osteopathische behandeling van de blaas bij stressincontinentie. Dit is ongewild urineverlies bij onder andere hoesten, niezen, springen, rennen of persen. Het onderzoek gebeurde in samenwerking met een gynaecoloog. Een samenvatting van dit onderzoek is gepubliceerd in De Osteopaat (dit is het verenigingsblad van de NVO) en in het jaarboek 2001 van de IAO (The International Academy of Osteopathy).

Na de vijfjarige opleiding tot osteopaat DO-MRO heeft Johan Kaijen naast diverse cursussen ook de tweejarige postgraduate opleiding kinderosteopathie gevolgd. Aansluitend heeft hij de opleiding "Geïntegreerde technieken" van Frank de Bakker gedaan. Volgens deze methode wordt het lichaam nog meer als een dynamisch geheel onderzocht, geëvalueerd en behandeld. Bovendien wordt er nog meer rekening gehouden met de embryologische ontwikkeling van de mens. Door kennis te hebben van deze embryologie kunnen er nog meer en betere relaties worden gelegd tussen de verschillende structuren in het lichaam. Behandelingen blijken hierdoor effectiever te zijn.

Verder heeft Johan Kaijen een medische basisopleiding gevolgd in Duitsland.

Een dag in de week is hij in Duitsland werkzaam als osteopaat binnen een huisartsenpraktijk

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Kaijen Osteopathie Lochem

  • Behandeling
  • Fysiotherapie
  • Onderzoek

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De osteopaat-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Kaijen Osteopathie Lochem
Onder de Linden 9
7241EL Lochem

+31 (0)573 280285

Deel deze pagina

Kaijen+Osteopathie+Lochem img